Υλικά:
500γρ. ρεβίθια βρασμένα
3 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ, ελαφρώς τηγανισμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα καυτερή ή 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
Κουρκουμά
2-3 κουταλιές μπαλσάμικο κρέμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ρεβίθια και τις μελιτζάνες, και βάζουμε στρώσεις σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα.
Ξεκινώντας τις στρώσεις με ελαιόλαδο, ρεβύθια, μελιτζάνες, σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπαλσαμικο ξύδι.
Ψήνουμε στους 160ο για 1.30 ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.
Η Συνταγή/φωτό είναι της κου Δημήτρης Κουκουτής με Ρεβίθια παραγωγής του