Υλικά :

10 μελιτζανες ,
10 πατατες,
1 κιλο κιμα αναμικτο(μοσχαρι,χοιρινο)
2 ξερα κερμνυδια,
4 σκελιδες σκορδο,
1 κουταλια της σουπας πελτε,
1 κουπα μαιντανο ψιλοκομμενο,
4 ντοματες ωριμες τριμμενες,
αλατι,
μαυροπιπερο,
ριγανη!!!

Εκτέλεση

Πλενουμε και καθαριζουμε.της πατατες,της κοβουμε σε ροδελες.της τοποθετουμε στο στραγγιστηρι της αλατιζουμε και βαζουμε.στο τηγανι αραβοσιτελαιο και της τηγανιζουμε ελαφρως και τις τοποθετουμε σε χαρτι κουζινας!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ:Τις.πλενουμε,τις σκουπιζουμε.και τις κοβουμε.πλαγια αφηνοντας.λιγη επιφανεια τους!Της αλατιζουμε και της τηγανιζουμε ελαφρως και της τοποθετουμε σε χαρτι κουζινας!ΚΙΜΑΣ:Βαζουμε 6 κουταλιες.της.σουπας.ελαιολαδο στο τηγανι ριχνουμε μεσα τα κρεμμυδια και το σκορδο και τα αχνιζουμε!Προσθετουμε τον κιμα και το ανακατευουμε 10 λεπτα!Ριχνουμε το πελτε,μαιντανο,ριγανη,πιπερι,αλατι και ανακατευουμε! Τελος προσθετουμε της τριμμενες ντοματες λιγο νερο και το αφηνουμε στο χαμηλο να.δεσει!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:1 λιτρο γαλα,250 γραμμαρια βιταμ,1 φλυντζανι τσαγιου αλευρι,αλατι,πιπερι,3 κροκους.αυγων,1 κουπα.τριμμενο κασερι!Βαζουμε το βιταμ να λιωσει,ριχνουμε το αλευρι και το ανακατευουμε! Προσθετουμε το γαλα,τους.κροκους,αλατι,πιπερι και ανακατευουμε μεχρι να πηξει!Την κατεβαζουμε και προσθετουμε το τριμμενο κασερι!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:Τοποθετουμε στο ταψι της πατατες,βαζουμε πανω τους μελιντζανες,ριχνουμε τον κιμα,πασπαλιζουμε με.τριμμενο κασερι,βαζουμε πανω του μελιντζανες,και τελος την μπεσαμελ,λιγο λιωμενο βουτυρο πανω στην μπεσαμελ,τριμμενο μπολικο.κασερι,και πιπερι!Το τοποθετουμε στον φουρνο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους.μεχρι να ροδοκοκκινησει!!

ΑΠΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ! Συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 230 θερμίδες…
Επόμενο άρθροΖελέ Φράουλας με αφράτη κρέμα τυριού