Ρεβανί με ινδοκαρυδο

Advertisement

Υλικά

5 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας λάδι
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10gr μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
750 γραμ. νερό
500 γραμ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Για το σερβίρισμα
τριμμένο ινδοκάρυδο

Εκτελεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λάδι και χτυπάμε λίγο ακόμη και αφήνουμε το μείγμα των κρόκων στην άκρη.
Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μπολ με τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των κρόκων αυγών μέσα στη μαρέγκα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε

Advertisement

μέχρι να εξαντλήσουμε όλο το μείγμα και να πάρουμε μία ρευστή πηχτή κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 5-6 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια με μία κουτάλα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι στο ζεστό κέικ

Πασπαλίζουμε ολόγυρα με μπόλικη ινδική καρύδα.

 

Advertisement