Υλικά

½ κιλό ρεβύθια μουλιασμένα 12 ώρες και βρασμένα 30 λεπτά
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
7 κουτ σούπας γεμάτες αλεύρι
3 κουτ κουέκερ
1 κουτ γλυκού κύμινο
1 κουτ γλυκού πάπρικα καπνιστή
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βγάζουμε όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε, τρίβοντας τα ρεβύθια μέσα με μια πετσέτα και μετά τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη και μετά το βάζω μέσα σε ένα μπολ.
Βάζετε αρχικά το αλεύρι το κουάκερ και τα αλεσμένα ρεβύθια Ρίχνετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα,το ξύσμα & τον χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι, το λάδι το μαιντανό και τον άνηθο .. Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο 1 ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα

Παίρνετε με ένα κουτάλι που βουτάμε σε νερό κουταλιές από το μείγμα και πλάθετε με λαδομένες τις παλάμες ρεβυθοκεφτέδες. Βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω 30 περίπου λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα η τηγανίζουμε ελαφρά αλευρομένους σε μπόλικο ηλιέλαιο

Η Συνταγή είναι του κου George Chatzigiatroudakis