Ρεβυθόπιτα
Συστατικά
1 λίτρο νερό
300 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθιού πρόσφατα παρασκευασμένο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.
Παρασκευή
Ρίξτε το νερό σε μια σαλατιέρα και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι από ρεβιθιού, μισό ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. και το αλάτι, ανακατεύοντας αρκετά ζωηρά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου τριάντα λεπτά, γυρίζοντας σταδιακά το μείγμα για να αποφύγετε τη στρωματοποίηση.
Εν τω μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο φέρνοντάς τον στους 200°C περίπου. Παίρνουμε ένα ταψί με χαμηλές πλευρές, το αλείφουμε με μια ελαφριά στρώση ελαιόλαδου e.v.o. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει προηγουμένως μέχρι να φτάσει και να μην ξεπεράσει σε πάχος το μισό περίπου εκατοστό. Ψήνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια της τσέπης. Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε σε πολλές σφήνες ή τετράγωνα, ανάλογα με το σχήμα του ταψιού και όταν σφίξει, προσθέτουμε μια περιστροφή φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση