Υλικά:

Ρεβύθια (κατάλληλη ποσότητα για τις μερίδες που θέλεις)
10 κοκκάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 μελιτζάνα
Φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Κάρυ
Δεντρολίβανο
1 κύβος κοτόπουλου
Αλάτι
Ρίγανη
Χυμός 1 πορτοκαλιού
Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Την προηγούμενη μέρα βάζεις τα ρεβύθια σε ένα μπολ με χλιαρό νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες.
Την επόμενη μέρα, σουρώνεις τα ρεβύθια και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με φρέσκο χλιαρό νερό και ένα φύλλο δάφνης. Τα βράζεις για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Εν τω μεταξύ, σε μια χύτρα ταχύτητας ζεσταίνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κοκκάρια, το σκόρδο, το καρότο κομμένο σε κύβους και τη μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλους κύβους.
Προσθέτεις τα βρασμένα ρεβύθια μαζί με το ζουμί τους στη χύτρα. Αρωμάτιζεις με πιπέρι, κάρυ, δεντρολίβανο και προσθέτεις τον κύβο κοτόπουλου.

Κλείνεις τη χύτρα και την αφήνεις να μαγειρέψει για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίγεις τη χύτρα και προσθέτεις επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύεις καλά.
Σερβίρεις το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

H Συνταγή/φωτό είναι της κας Σοφία Παπα

Προηγούμενο άρθροΛεμονάτο χοιρινό με πιλάφι
Επόμενο άρθροΧταπόδι με πατατοσαλάτα