Συστατικά
1/4 φλυτζανιών κρεμμύδι εσαλοτ κομμένο σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 ½ φλιτζάνι φλιτζάνι μακρύκοκο ρύζι πλημμένο καλά
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ξυσμα λεμονιού
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι 

Οδηγίες
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια εσαλοτ σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν. Προσθέστε το άψητο ρύζι στο τηγάνι, σοτάρετε 2-3 λεπτά με ανακάτεμα συνεχώς. Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα, σιγοβράστε καλύπτονται περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός από το ρύζι. Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε το σκεπασμενο για 5 λεπτά.
Απαλά ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι. Αφαιρέστε το ρύζι από την κατσαρόλα σε ένα μπολ για να κρυώσει εντελώς.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, τα βότανα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι, την παρμεζάνα και το υπόλοιπο κουταλάκι του ελαιόλαδου στο μπολ. Σερβίρετε, και βάλτε στο ψυγείο ότι έχει μείνει.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα που ψήνεται σε 10 λεπτά και την τρώμε!
Επόμενο άρθροΧορτόπιτες στο τηγάνι