Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Ρολάκια κοτόπουλο…γεμιστά με μπέικον 

Υλικά:
2 στήθια κοτόπουλου φιλέτο
4 φέτες μπέικον
λάδι
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
σκόρδο 1 κ.γλ. σε σκόνη ή μία σκελίδα ψιλοκομμένη
θυμάρι ξερό

1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτηρόκρασο λευκό κρασί
50 γρ. κρέμα γάλατος


Τι κάνουμε:

Σε βαθύ και φαρδύ τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τέλος το μπέικον, το σωτάρετε ελαφρά, κλείνετε το μάτι  της κουζίνας και προσθέτετε το θυμάρι. 

Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιατάκι.

Τώρα εάν τα στήθια είναι πολύ χοντρά, τα κόβετε με ένα κοφτερο μαχαίρι οριζοντίως σε 2 μέρη και γίνονται από 2 –> 4.

Τα απλώνετε και βάζετε στο κάθε κομμάτι στήθους από το μείγμα, μπέικον-θυμάρι-σκόρδο & κρεμμύδι.

Tα κάνετε ρολάκια και τα δένετε με σπάγγο ή τα κλείνετε με οδοντοφλυφίδες.

Στο  τηγάνι βάζετε λαδάκι και εκεί τσιγαρίζετε τα ρολά να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε την μουστάρδα, το κρασάκι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτάκια.
Αφού ψηθούν τα ρολάκια, τα βγάζετε από το τηγάνι (τα διατηρείτε ζεστά) και ρίχνετε στο ζουμί του φαγητού την κρέμα γάλακτος (σε χαμηλή φωτιά) να βράσει για 10 λεπτάκια.
Βγάζετε από τα ρολάκια τις οδοντοφλυφίδες (ή το σπάγγο) κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, σερβίρετε στο πιάτο αν θέλετε με πατάτες τηγανιτές και ντοματούλα και περιλούζετε τα ρολάκια με την σάλτσα και λίιιιγο θυμάρι.
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή σας όρεξη !!!
ΠΗΓΗ: asteratikouzina.blogspot.com

Δείτε Επίσης