Υλικά

για τα κεφτεδάκια:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 χοντρές φέτες ψωμί, μουλιασμένες
1 αβγό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι

για τη σάλτσα ντομάτας:

5-6 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
Αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο

Επιπλέον υλικά:

4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριες φέτες κατά μήκος
Ελαιόλαδο
Προαιρετικά: τυρί φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώστε καλά. Πλάστε μακρόστενα κεφτεδάκια.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αραδιάστε τις φέτες μελιτζάνας, αλείψτε με ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, ψήστε τα κεφτεδάκια σε ένα άλλο ταψί για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του (προσοχή
να μην καεί). Προσθέστε τη φρέσκια ντομάτα, λίγο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Τυλίξτε κάθε κεφτεδάκι σε μια φέτα μελιτζάνας. Τοποθετήστε τα ρολάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το τυλιγμένο μέρος προς τα κάτω. Περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας.

Σκεπάστε το σκεύος με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί ή καπάκι και ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Προαιρετικό: Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέστε τυρί φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας και ψήστε μέχρι να λιώσει.

Η Συνταγή είναι της κας Sofia Katsivelos

Προηγούμενο άρθροΡαβανί
Επόμενο άρθροΤσιπούρες με πατάτες στο φούρνο και αρωματικά