Ρολάκια Μελιτζάνας με κρεμώδη γέμιση
Συστατικά
Για τη Μελιτζάνα
450g μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές 8 φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού / 4 γρ αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού / 2γρ πιπέρι
3 κουταλιές / 45ml ελαιόλαδο
Για την Γέμιση
1/2 φλιτζάνι τυρί ανθότυρο
1 αυγό
1 Χούφτα φρέσκο βασιλικό, κομμένο, καθώς και περισσότερα για γαρνίρισμα
Ξύσμα από 1 φρέσκο λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού / 2 γρ αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού / 1 γρ πιπέρι
3 κουταλιές / 60g τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 1/4 φλιτζάνι / 300ml σάλτσα μαρινάρα
220 γραμμάρια μοτσαρέλα, τεμαχισμένα ή σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί που στρώνουμε με χαρτί ψησίματος απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας
και αλατοπιπερωνουμε και ραντίζουμε με λάδι απο πάνω.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες 220 βαθμούς για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο , αυγό ,βασιλικό, ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε. Μετά τριβουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
πάλι.
Στρώνουμε με μία-δυο κουταλιά μαρινάδα στην βάση ενός πυρέξ. Στην συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά απο την γέμιση μέσα στην μελιτζάνα και τυλίγουμε σε ρολάκι και
το βάζουμε με την σειρα το ένα διπλα στο άλλο μέσα στο πυρέξ.
Απο πάνω ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρινάρα και πάνω απο κάθε ρολάκι βάζουμε
μία φέτα μοτσαρέλλα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Find more delicious recipes here