Συστατικά:
    1 kg πατάτας
    2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
    500 γραμμάρια κιμά
    1 μικρό κεφάλι κρεμμυδιών
    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αποξηραμένο μαϊντανό, λίγο σκόνη σκόρδου
    Για την επικάλυψη
    50 ml λάδι
    3 αυγά
    1 φλυτζάνι γιαούρτι ή ένα μείγμα από γιαούρτι και γάλα
Παρασκευή:
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Χρησιμοποιώ τρίφτη λάχανου και έτσι όλες οι πατάτες έχουν το ίδιο πάχος. Κάνετε το ίδιο με το κολοκυθάκι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε λίγο λάδι, προσθέτουμε το κιμά και τσιγαρίζουμε. Στο τέλος, προσθέστε μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, σκόνη σκόρδου … μπορείτε να προσθέσετε και μισή κουταλιά της σούπας κόκκινη πάπρικα εκτός αν μου αρέσει ο μουσακάς λευκός.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς C.
Σε ένα ταψί των 24 – 26 cm, στρώστε μια σειρά με πατάτες, προσθέστε λίγο αλάτι, στρώστε όλα τα κολοκυθάκια, προσθέστε αλάτι και λίγο σκόρδο, αν θέλετε, προσθέστε το κιμά και τελειώστε με πατάτες.

  1. Πασπαλίστε 50 ml λάδι στην κορυφή και μπαχαρικά.

  2. Προσθέστε λίγο νερό, μην προσθέσετε πολύ, γιατί τα κολοκυθάκια θα βγάλουν νερό.
    Βάλτε το για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά στους 220 βαθμούς C. Αφαιρέστε το μουσακά και απλώστε τα χτυπητά αυγά και γιαούρτι και επιστρέψτε το για ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Καλή Όρεξη

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά μπισκότα με βελούδινη κρέμα…
Επόμενο άρθροMAFFIN ME ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ & GOJI