Ρολάκια Μελιτζάνας
Συστατικά:
3 μελιτζάνες – Ξεφλουδίστε και κοψτε σε φέτες κατά μήκος πάχους περίπου 1 εκ
1 1/2 κιλά ανθότυρο
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
4 κουταλιά της σούπας τριμμένο παρμεζάνα
200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
¾ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
340gr αποφλοιωμένες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
14 φύλλα βασιλικού
Αλάτι και φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
Κόψτε και τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε ελαφρά και αφήστε τα για περίπου 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε τη φέτες μελιτζάνας και στραγγίξτε για λίγα λεπτά. Στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φλόγα και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε τηγανητές μελιτζάνες σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε την περίσσεια λαδιού.
Τοποθετήστε τη μαγειρεμένη μελιτζάνα σε ένα ταψάκι.
Προετοιμασία της σάλτσας ντομάτας.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν το σκόρδο είναι χρυσό καφέ αφαιρέστε το και πετάξτε το. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρέψτε για περίπου 7 λεπτά.
Εάν στεγνώσει η σάλτσα προσθέστε λίγο νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση, κόψτε και προσθέστε 6 φύλλα βασιλικού και αφήστε τα στην άκρη.
Προετοιμασία της γέμισης ανθοτυρου.
Σε ένα μπολ, συνδυάστε τι ανθότυρο, τα αυγά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι για να δοκιμάσετε και ανακατέψτε καλά.
Μόλις κρυώσουν οι φέτες μελιτζάνες, βάλτε μια κουταλιά της σούπας μείγμα ανθότυρου πάνω από κάθε φέτα και απλώστε την ομοιόμορφα.
Στη μέση κάθε φέτας τοποθετείτε λίγο τυρί μοτσαρέλα, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και τυρί μοτσαρέλα.
Διπλώστε και τυλίξτε κάθε φέτα, τακτοποιήστε τις τυλιγμένες μελιτζάνες σε ένα λαδωμένο ταψί και καλύψτε τις τυλιγμένες μελιτζάνες με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε νωρίτερα.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και την αποξηραμένη ρίγανη.
Καλη επιτυχία
ΠΗΓΗ: https://www.mangiamagna.com/