Υλικά για το ζυμάρι :

• 150 γρ. χλιαρό νερό
• 1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδου περασμένη από την πρέσα σκόρδου
• 150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
• 70 γρ. αλεύρι κίτρινο παραδοσιακό
τύπου Μ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά.
• Λίγος παπαρουνόσπορος ή σουσάμι για το πασπάλισμα.
Υλικά για την γέμιση :
• 10 φέτες του τοστ καπνιστή γαλοπούλα
• 10 φέτες του τοστ τυρί χαμηλών λιπαρών
• 7 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος
• 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• Μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο.

Εκτέλεση

Βαζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη πρώτα όλα τα υγρά υλικά της συνταγής .
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο,
τέλος τα αλεύρια , το αλάτι και την μαγιά..
Θα ζυμώσουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε
ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι .
Θα αφήσουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα και από πάνω με μια κουβέρτα ,
μέχρι να τριπλασιάσει τον όγκο του.
Όταν είναι έτοιμο, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 8 ίσα μέρη .

Με την βοήθεια ενός μικρού πλάστη , ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι , δίνοντας του μακρόστενο σχήμα. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε πάνω του , 2 κ.γ απ’την σάλτσα.
Τοποθετούμε πάνω στην σάλτσα, 1 φέτα από το αλλαντικό και φέτες τυριού.
Τυλίγουμε ρόλο το ζυμάρι και με την βοήθεια ενός κόπτη πίτσας , το κόβουμε στη μέση , δημιουργώντας έτσι 2 ρολάκια.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Συνολικά θα έχουμε 16 ρολάκια.
Τοποθετούμε τα ρολάκια μας μέσα σε μια λαδωμένη με πινέλο , πυρίμαχη φόρμα 22-24 εκατοστών διαμέτρου.
Αφήνουμε τα ρολάκια σε ζεστό μέρος
του σπιτιού για να φουσκώσουν και να τριπλασιαστούν.
Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C , για 25 – 30 λεπτά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚρητικό Παραδοσιακό Μπουρέκι
Επόμενο άρθροKoτόπιτα με Κρεμμμύδια και Φέτα, από τη Βόρρεια Ήπειρο