Ρολό Κιμά Χοιρινό
Υλικά
χοιρινό – 800 γραμμάρια κιμά
κρεμμύδι – 1 μεγάλο κεφάλι
καρότα – 2 τεμάχια, μεσαίου μεγέθους
τουρσιά – 50 γρ
αυγά – 4 τεμάχια
φυτικό έλαιο – 2-3 κουταλιές της σούπας.
μαύρο πιπέρι – για γεύση
αλάτι
κύμινο – 1 πρέζα
πατάτες – 2 τεμάχια για γαρνιτούρα
καρότα – 1 κομμάτι για γαρνιτούρα
μπρόκολο – μερικές ντομάτες και αγγουράκια για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Τα καρότα καθαρίζονται και βράζονται ολόκληρα. Μόλις ψηθεί, κόβουμε σε λωρίδες κατά μήκος. Το ίδιο γίνεται και με τα τουρσιά. Τα κρεμμύδια καθαρίζονται και ψιλοκόβονται.
Ο κιμάς αναμιγνύεται καλά με ένα αυγό, μαύρο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, κρεμμύδι και αφήνεται να σταθεί στο ψυγείο για 1-1,5 ώρες.
Τα υπόλοιπα 3 αυγά βράζονται σκληρά, ξεφλουδίζονται και κόβονται στη μέση. Ο κιμάς απλώνεται και τα αυγά σε φέτες, τα καρότα σε φέτες και τα τουρσιά τακτοποιούνται σε αυτό και στη συνέχεια διαμορφώνεται σε ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί που έχουμε λαδώσει με λάδι και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
Το ρολό σερβίρεται ζεστό με γαρνιτούρα ψημένων λαχανικών ή με σαλάτα.
Καλή απόλαυση