Ρολό με κρέμα και φράουλες
Υλικά
Για ένα ταψί 25 x 30
Για τη βάση
3 ασπράδια αυγών
75 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ αλεύρι 00
Μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ για επιδόρπια
Για τη γέμιση
2 αυγα
50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
30 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
Μισό ξύσμα λεμονιού τριμμένο
100 γρ φράουλες
Να διακοσμήσω
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βγάζουμε τα ασπράδια από το ψυγείο μισή ώρα πριν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα δουλεύουμε ή να μην ανακατευτούν καλά.
Σε ένα μίξερ βάσης ή σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια: όταν αρχίσουν να ασπρίζουν και αφρατέψουν, προσθέτουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Μόλις γυαλίσει και σφίξει το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, πάντα λίγο λίγο.
Τέλος προσθέτουμε την κοσκινισμένη μαγιά.
Θα έχουμε πάρει μια ρευστή ένωση παρόμοια με το κουρκούτι για κρέπες.
Αδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Η ζύμη του μπισκότου θα έχει ψηθεί όταν είναι ακόμα μαλακή αλλά ελαφρώς χρυσαφένια στην επιφάνεια.
Τυλίγουμε τη ζύμη μας για μπισκότα στο χαρτί του φούρνου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι: έτσι θα παραμείνει απαλή και θα τυλίγεται χωρίς να σπάσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο και μετά προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού τριμμένο.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι.
Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 650 watt ή σε μπεν μαρί για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά για να αποφύγετε
το σχηματισμό σβώλων: η κρέμα θα είναι έτοιμη όταν είναι αρκετά πηχτή, έτσι δεν θα στάζει από το κέικ.
Όσο κρυώνει η κρέμα, πλένετε και κόβετε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια.
Ξετυλίγουμε απαλά τη ζύμη μας και μοιράζουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια, ισοπεδώνοντάς την με μια σπάτουλα. Από πάνω τακτοποιούμε τις φράουλες.
Τυλίξτε απαλά.
Τυλίγουμε ξανά το ρολό σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Αφαιρούμε το λαδόκολλα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.