Όταν έχεις όρεξη να φας κάτι γλυκό, αλλά δεν εχεις πολυ χρόνο τότε ετοιμάζεις κάτι γρήγορο, εύκολο και αγαπημένο, όπως αυτό το γλυκό, που στα παιδικά μου χρόνια το λέγαμε Ρολό Μπισκότου και αρκετά συχνά υπήρχε στο τραπέζι μας με ή χωρίς λόγο. Συνήθως γινόταν με μαρμελάδα τριανταφυλλιάς, αλλά εγώ την έφτιαχνα με σπιτική μαρμελάδα μήλου. 😋😋😋
Είναι πολύ νόστιμο και τέλειο για καφέ. Έφτιαξα το γλυκό χθες το βράδυ για να είναι εντελώς έτοιμο σήμερα το πρωί.
Λοιπόν, μάλλον γνωρίζετε τη συνταγή, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω πώς την έφτιαξα.

Υλικά:

Μπισκότα, βουτυράτα, μαλακά digestive, 220 γρ
αγελαδινό βούτυρο 120 γραμμάρια
καρύδια 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοτριμμένα
μαρμελάδα 300 γρ

Παρασκευή:

Πρώτα από όλα να πω ότι το ρολό μπορεί να παρασκευαστεί και με κανονικά μπισκότα, αλλά τα βαπτιζω ελαφρώς σε φρέσκο γάλα πριν ενωθούν με κρέμα.

Πως να ετοιμάσετε την κρέμα
Αφήνουμε το αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει καλά και μετά ανακατεύουμε 100 γραμμάρια με μαρμελάδα
μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Ακολουθεί η διαμόρφωση του ρολού.
Σε κάθε μπισκότο βάζετε μία κουταλιτσα κρέμα και κολλάτε αν δυο μεταξύ τους, έτσι ώστε από την αλειμμένη πλευρά, να βάλετε στεγνά μπισκοτα.

Τελειώνουμε το ρολό με ένα μπισκότο που δεν αλείφουμε με κρέμα.
Πιέζετε ελαφρά το ρολό με τα χέρια σας για να συμπιεστεί, το τυλίγετε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο


και το αφήνετε για τουλάχιστον μία ή δύο ώρες στο ψυγείο αν είναι με μαλακά μπισκότα τσαγιού ή 3-4 ώρες αν είναι με κανονικά
μπισκότα. Προτιμώ να μενει περισσότερο, οπότε το κάνω το βράδυ.

Πριν σερβίρετε, αλείφετε το ρολό εξωτερικα με το υπόλοιπο μειγμα βούτυρο-μαρμελαδα από όλες τις πλευρές και ρολάρετε τα αλεσμένα καρύδια
από όλες τις πλευρές. Μπορείτε επίσης να κυλήσετε το γλυκό με τρίμμα μπισκότου. Φροντίστε να κόψετε υπό γωνία
για να αποκτήσετε όμορφα μικρά ρολά μπισκότου.
Αυτή είναι όλη η νόστιμη συνταγή από την παιδική ηλικία πολλών από εμάς, από μια ολοένα και πιο μακρινή εποχή που θυμόμαστε
με νοσταλγία και στοργή.

Σας εύχομαι μια πολύ όμορφη μέρα και μια μαγική εβδομάδα!

ΠΗΓΗ:  Казано честно в кухнята’s post