…και νομίζω ότι πάντα θα γίνονται πετυχημένα!
Η συνταγή είναι της κ.Ioanna Koulouri.
Θα χρειαστούμε
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι λάδι,
1 χαρτάκι μαγιά (εγω εβαλα 50 γρμ.νωπή)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
μία πρέζα αλάτι,
2 αυγά,
1 βανίλια,
2κ.σ κακάο και
αλεύρι όσο πάρει
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3,5 ποτήρια ζάχαρη
(εγω έβαλα και φλούδα λεμονιού)
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά να διαλυθεί, στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το μπέικιν, τα αυγά ,το αλάτι και την βανίλια.
Τέλος το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία ζύμη κανονική.
Χωρίζουμε την μισή και βάζουμε κακάο. Πλάθουμε σαν κουλουράκια
και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να ροδισουν.
Βράζουμε το σιρόπι για 6′ και σιροπιάζουμε ζεστά.
Καλή σας επιτυχία!
Η Εκτέλεση είναι της κας Μαρια Ν.Κιτσου