ΥΛΙΚΑ

2 λίτρα γαλα
5 αυγα
12-14 κ σ ζαχαρη (300 γρ)
12 κ σ αλευρι (250 γρ)
12 κ σ σιμιγδάλι ( 300 γρ)
150 ( τύπου βιταμ)
2 βανίλιες
Ελαιολαδο για τς φυλλα
Καστανη ζαχαρη για τα φυλλα
Κανέλα
Ζαχαρη άχνη
8 φυλλα

Τα φυλλα για την γαλατόπιτα τα εκανα 3 μαζι και τα άνοιξα ετσι!! Τα δυο που έβαλα πάνω τα άνοιξα ενα ενα!! Εδω θα δείτε τον τροπο!!!

Δείτε τον σύνδεσμο !!

Σπιτικό Φύλλο για Πίτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μεγάλο σκευος ριχνουμε ολα τα υλικα, γαλα, ζαχαρη, βουτυρο, αλευρι, σιμιγδάλι, αυγα, βανιλιες, και τα βαζουμε στην φωτιά, Χτυπουμε με ενα σύρμα, καλα να μην μας κολησει η κρεμα, εως ότου πήξει.

Advertisement

Κανουμε το ζυμάρι και ανοιγουμε τα φυλλα, οπως δείχνω στον σύνδεσμο.
Φυσικά μπορουμε και να τα κανουμε ενα ενα τα φυλλα.
Οταν είμαστε έτοιμη, βαζουμε τα πρώτα 3 φυλλα ριχνουμε ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη., και κανέλα .


Βαζουμε τα επόμενα φυλλα, και ριχνουμε την κρεμα, κλείνουμε προς το κέντρο, πρωτα τα τρία φυλλα, λαδωνουμε, ριχνουμε λιγη καστανη ζαχαρη, και κανέλα,’μαζεύουμε το άλλο φύλλο και λαδωνουμε.


Ανοιγουμε τα αλλα δυο φύλλα και καλύπτουμε όλη την πίτα.
Εχουμε κρατήσει 1 κ σ κρεμα και τον αραιώνουμαι με λιγο γαλα, και λιγο ελαιολαδο με αυτό περνάμε τα τελευταία φυλλα, πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη, κανέλα, και ψηνουμε.
Σε προθερμασμένο φουρνο, στους 180c βαθμους, για 1 ώρα περιπου, μέχρι να ροδίσει τέλεια και να παρει ενα υπέροχο χρωμα.
Οταν ειναι έτοιμη αφηνουμε να κρυωσει λιγο και πασπαλιζουμε με ζαχαρη άχνη και κανέλα !!!!

Για ενα ταψί στρογγυλό 42 cm

ΠΗΓΗ: Cooking Tips’ Σπιτικά

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement