Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη ζεστή, κρεμώδη απόλαυση ενός ρυζογάλου;
Είναι το τέλειο για κάθε στιγμή της ημέρας, ιδιαίτερα όταν νιώθεις κουρασμένη ή χρειάζεσαι μια μικρή παρηγοριά. Αυτό το ρυζόγαλο είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή που θα το λατρέψεις! Ας ξεκινήσουμε!

Υλικά:

Μια τσιμπιά αλάτι
4 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι γάλα (για το κορν φλάουρ)
1 κουτί κορν φλάουρ βανίλια
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το 1/2 φλιτζάνι γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Αφού ζεσταθεί το γάλα με το ρύζι, προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να μην κολλήσει.
Σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Η Συνταγή είναι της Voula Damala

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.