Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τι να πω για αυτό το γλυκό… Είναι το απόλυτο comfort food, ειδικά τώρα που αρχίζουν και οι δροσιές. Με κρύο ρυζόγαλο, βανίλια και κανέλα, μοσχοβολάει όλο το σπίτι και σου φέρνει στο μυαλό τη γιαγιά και τα παιδικά σου χρόνια. Εγώ το λατρεύω κρύο. Πάμε να το φτιάξουμε, είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!
Ρυζόγαλο με Γεύση Βανίλια-Κανέλα
Παραδοσιακό και κρεμώδες ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλας. Εύκολη συνταγή για ένα ζεστό και χορταστικό γλυκό που λιώνει στο στόμα.
Ingredients
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3,5 φλιτζάνια γάλα (εγώ βάζω πλήρες για πιο κρεμώδες)
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια (ή 2 βανιλίνες σε σκόνη)
- 1 ξυλάκι κανέλας (για το βράσιμο του γάλατος)
- Κανέλα σε σκόνη (για το πασπάλισμα)
- 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊◌🍳┊
- Σιγοβράζω το ρύζι με το νερό 13 λεπτά, να χυλώσει. Αφήνω στην άκρη. Βράζω το γάλα με το ξύλο κανέλας για 2' κ προσθέτω την βανίλια, το αλάτι κ το ρύζι.
- Ανακατεύω 2-3 λεπτά να πήξει ελαφρά. Σκεπάζω με πετσέτα, σβήνω την φωτιά κ αφήνω στην εστία για 15 λεπτά.
Μοιράζω στα μπoλάκια, από πάνω κανέλα.
Notes
Tips από εμένα:
Πιο κρεμώδες: Αν θέλετε ακόμα πιο κρεμώδες ρυζόγαλο, μπορείτε να αντικαταστήσετε μισό φλιτζάνι γάλα με κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά).
Περισσότερη γεύση: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μαζί με το γάλα.
Για κρύο ρυζόγαλο: Αν σας αρέσει κρύο, αφού το μοιράσετε στα μπολάκια και πασπαλίσετε την κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μετά βάλτε το στο ψυγείο.