Υλικά για τις γαρίδες
500 γρ γαρίδες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
3 ώριμες ντομάτες
4-5 μανιτάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
1 ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και μισό ποτήρι του κρασιού νερό μαζί με το αλάτι το πιπέρι και τήν πάπρικα και τα αφήνουμε να βράσουν δέκα λεπτά ίσα νά δέσει η σάλτσα. Τέλος βάζουμε τίς γαρίδες και τόν μαϊντανό τά ανακατεύουμε και τά αφήνουμε να βράσουν πέντε λεπτά . Όχι παραπάνω για νά μήν στεγνώσουν οι γαρίδες. Σερβίρετε ζεστό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε μέ μακαρόνια ή μέ πιλάφι αλλά και από μόνο του είναι ένα κυρίους πιάτο γρήγορο και νόστιμο.
Υλικά για ρυζι σπυροτό
2 κούπες ρύζι καστανό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
Λάδι
Αλάτι
2 κούπες ρύζι καστανό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
Λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα ψηλοκόβουμε το κρεμμύδι το σωτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Σωτάρουμε και το ρύζι για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε 4 κούπες νερό και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν το θέλουμε πιό μαλακό το ρύζι προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί. Μπορούμε να τό σερβίρουμε στο πιάτο με τήν σάλτσα γαρίδας επάνω στο ρύζι ή να ρίξουμε την σάλτσα γαρίδας επάνω στο ρύζι μέσα στην κατσαρόλα και νά τό ανακατέψουμε. Είναι εξίσου νόστιμο.