Φασόλια Φούρνου

Τα όσπρια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κουζίνας. Αυτό είναι ένα πραγματικά υπέροχο πιάτο , πλούσιο σε πρωτεΐνες που είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και πέραν αυτής.

Μπορεί να σερβιριστεί ως αυτόνομο πιάτο ή ακόμη και ορεκτικό με ποτά.

Υλικα:

500 g Γίγαντες λευκά φασόλια
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 πιπέρι
1 κομμάτι ρίζας σέλινου
½ κιλό ώριμες φρέσκιες ντομάτες ή 2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδου
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι (αλεσμένο) για γεύση
ζάχαρη για γεύση

Παρασκευή:

Πλύνετε και ρίξτε τα φασόλια με νερό το βράδυ, αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα.
Στραγγίστε όλο το υγρό από τα φασόλια και τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ ταψί.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Εκεί, τηγανίζουμε το κομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρότα, ψιλοκομμένες πιπεριές και ρίζα σέλινου. Σοτάρετε για περίπου 7 λεπτά.
Προσθέστε τις ντοματες και προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε ένα ποτήρι νερό, καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά.

Ρίχνουμε στα φασόλια τα λαχανικά μαγειρεμένα στη σάλτσα, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, ψήνουμε για 40 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, αφαιρέστε το φύλλο και ψήστε για άλλη μισή ώρα. Ελέγξτε τα φασόλια: εάν δεν είναι ακόμη μαλακά και το υγρό έχει εξατμιστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και μαγειρέψτε περαιτέρω.

Υπέροχη γεύση!

Προηγούμενο άρθροΓλυκοπατάτες με σκόρδο…δε θα πιστεύετε τι τρώτε
Επόμενο άρθροΛαμπριάτικα Κουλουράκια