Για εσάς που αναζητάτε ένα γλυκό με έντονα αρώματα Ανατολής, μια υφή που συνδυάζει το σιροπιαστό με το μαστιχωτό, και μια γεύση που θυμίζει καλοκαίρι και πορτοκάλι, σας παρουσιάζω το σαμάλι ανατολίτικο!
Υλικά
4 ποτήρια νερό (800 ml)
3 φλιτζάνια ζάχαρη (600 ml)
1/4 λεμόνι
2 φλιτζάνια γιαούρτι (400 ml)
2 φλιτζάνια ζάχαρη (400 ml)
2 πακέτα μπέικιν πάουντερ (2x14g = 28g συνολικά)
2 βανίλιες
1 πακέτο σιμιγδάλι (500 γρ.)
ηλιέλαιο
αράπικο φιστίκι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη,το νερό και το λεμόνι.Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι,τη ζάχαρη,το μπέικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα.Προσθέτουμε την βανίλια και το σιμιγδάλι.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ μικρό και αδειάζουμε το μείγμα.Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.Το χαράζουμε σε κομμάτια,διακοσμούμε με τα φιστίκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.
Κάνουμε την δοκιμή αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα και το βγάζουμε απ τον φούρνο.
Κόβουμε σε κομμάτια αφηνουμε να περάσουν 5 λεπτά και το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι
Καλή σας επιτυχία!!!!