Σέρβικο Τυρόψωμο

Απαραίτητα προϊόντα

για τη ζύμη –
800 γρ αλεύρι,
1/2 κύβο μαγιά,
1 καφές. ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 αυγά,
200 γρ γιαούρτι,
1/3 κουπας λάδι,
350 ml χλιαρό νερό.

125 γρ βούτυρο λιωμένο (εγώ χρησιμοποίησα βούτυρο+λαδι),
1 κρόκο αυγού για άλειμμα από πάνω,
200 γρ τυρί.

Τρόπος παρασκευής

Διέλυσα τη μαγιά στο γιαουρτι σε θερμοκρασία δωματιου και το αφησα να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε μια ζύμη από τα υλικα που αναφέρονται και την μαγια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά τυλιγμένη σε πετσέτα.
Στη συνέχεια την ζυμώνω καλα πάλι και προσθέτω το τυρί. Το χώρισα σε δύο μέρη, το έκοψα και το έκανα σε  ρολό χοντρο και το έκοψα σε κύκλους, βούτηξα τον κάθε κύκλο στο λιωμένο (βούτυρο + λάδι) και τα στρώνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, επικαλύπτοντάς τους κυκλους οπως τους στρωνουμε στην περιμετρο του ταψιού και κλεινουμε προς το κέντρο.

Επειδή οι κυκλοι είνα μικρή διάμετρο, το κέντρο έμεινε άδειο. Τα περισσεύματα τα εκανα σε τριαντάφυλλα για να γεμίσω το ταψί στο κεντρο.
Το βάζω στον φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσει με την ησυχία του. Άλειψα με κρόκο αυγού + λάδι και έψησα για 35 λεπτά.
Το σκέπασα με αλουμινόχαρτο για περίπου 10-15 λεπτά για να μην ψηθεί από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να στεγνώσει και να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Vanya Yankova

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Μπακλαβά (Vid)
Επόμενο άρθροΥπέροχη και αφράτη Μελόπιτα…δεν γίνεται πιο εύκολο, αλλά πιο νόστιμο!