Σαγανάκι με φέτα, ντομάτα και αυγό, ψημένο σε πήλινο σκεύος. Η φέτα λιώνει υπέροχα, η ντομάτα προσθέτει μια δροσερή πινελιά και το αυγό δένει τέλεια τα υλικά. Ιδανικό για μεζέ ή ελαφρύ γεύμα, αυτό το πιάτο θα σας γοητεύσει με την απλότητα και την αυθεντική του γεύση.
Υλικά:
2 μέτρια ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
250 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα
2 αυγά
150 γρ. σαλάμι
Αλάτι
1 κλωνάκι θυμάρι
50 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
Εκτέλεση:
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες, τα ντομάτα σε φέτες και το σαλάμι σε κυβάκια. Το τυρί και τη γραβιέρα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Λαδώνουμε τα γιουβετσάκια με λίγο από το βούτυρο. Στο κάτω μέρος τους βάζουμε λίγο από την πιπεριά και τα ντομάτα, κυβάκια σαλάμι, φέτα και γραβιέρα.
Από πάνω προσθέτουμε λωρίδες πιπεριάς, φέτες ντομάτας, το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε με ντομάτα.
Ρίχνουμε πάνω από τα γιουβετσάκια καυτερή πάπρικα, θυμάρι και το υπόλοιπο βούτυρο. Κλείνουμε με τα καπάκια τους και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα καπάκια και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε τα γιουβετσάκια από το φούρνο. Σε κάθε ένα ρίχνουμε από ένα αυγό. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Συμβουλές:
Αντί για σαλάμι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον ή προσούτο.
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι σε σκόνη.
Καλή όρεξη!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σαγανάκι με φέτα και πιπεριά
Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με γεύση από Ελλάδα.
Υλικά
1 κομμάτι φέτα (σκληρή) πάχους 1,5 εκατοστού
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)
1 μεγάλη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά (Πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη ανάλογα με το τι σας αρέσει)
Λίγη πάπρικα ή λίγο μπουκοβο (προαιρετικά)
2 1/2 κ.γ. HEINZ | Σάλτσα Worcester(εάν θέλετε εγω δεν ειχα) .
Εκτέλεση
Βάζετε την φέτα στο πήλινο
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με ρίγανη και την πάπρικα ή το μπούκοβο.
Βάζετε από πάνω ροδέλες ντομάτας ώστε να καλύψετε την επιφάνεια της φέτας.
Συμπληρώνετε από πάνω πιπεριά και ρίχνετε ξανά λίγο ελαιόλαδο και αρκετη ρίγανη.
Τέλος ρίχνετε από πάνω και την σάλτσα Worcester
Ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 20 περίπου λεπτά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Extra Tip
Την υπόλοιπη ντομάτα και την πιπεριά την αλέθω στο multi και την ρίχνω στο πήλινο γύρω από την φέτα, όχι από πάνω της
Καλή Απόλαυση