Σαγανάκι τυριού με τραγανό φύλλο

Το σαγανάκι του τυριού, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό με τραγανό φύλλο, λιωμένες φέτες τυριού, και στύψιμο φρέσκου λεμονιού.
Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της, σε λιγότερο από 5 λεπτά, αλλά θεωρείται μια από τις πιο νόστιμες απολαύσεις.

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστούμε:

Υλικά

1/2 κιλό τυρί πεκορίνο κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ
Ζύμη για ψήσιμο
1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φέτες του τυριού στα φύλλα του φύλλου και διπλώνουμε σε μορφή φακέλου.
Αλείφουμε ελαφρά το τηγάνι με ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετούμε το φάκελο με τις άκρες προς τα κάτω και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε από το τηγάνι, όσο είναι ζεστό, στύβουμε το χυμό λεμονιού και το τρώμε όσο λιώνει.
Σε αυτή τη συνταγή τυλιγω το τυρί πεκορίνο με ζαμπόν, προσούτο δίνοντας σε αυτό το ορεκτικό μια εκπληκτική πινελιά ανάμεσα στην ελληνική και την ιταλική κουζίνα