Συστατικά:

✅ Στήθος κοτόπουλο, βρασμένο ή Τόνος σε νερό ή καβουροψυχα (η συγκεκριμένη έγινε με καβουρόψυχα)
✅ 3 Αυγά βραστά
✅ 250 γραμμαρια Μανιτάρια Champignon
✅ 1 Κρεμμύδι ξερό
✅ 50-100 γραμμαρια Τυρί κιτρινο τριμμενο
✅ 1-2 αγγουράκια μικρά
✅ Φρέσκα μυρωδικά (προαιρετικά): μαϊντανός, άνηθος, κρεμμύδι
✅ Μαγιονέζα – για γεύση

Παρασκευή:

1. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι. Κοψτε το κρεμμύδι σε κυβάκια και τσιγαρίστε το για μερικά λεπτά.
2. Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και τα βάλτε τα στο κρεμμύδι. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν.
3. Κόψτε με τα βραστά αυγά σε κύβους και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
4. Προσθέστε τηγανητά μανιτάρια και κρεμμύδια.
5. Κόψτε σε κομματάκια ή μαδείστε το κοτόπουλο ή τόνο ή ψιλοκόψτε την καβουρόψυχα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
6. Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι και ρίχνουμε και τα μυρωδικά. Ρίξτε μέσα τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Τρίψτε το τυρί από πάνω.

Η νόστιμη σαλάτα είναι έτοιμη! 😋