Σας παρουσιάζω μια σαλάτα με τηγανητή μελιτζάνα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις δημιουργίες των πιο εκλεκτών εστιατορίων. Με κάθε μπουκιά, θα νιώσετε μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων

Συστατικά:

– Μελιτζάνες – 2 τεμάχια
– Ρόκα – μισό ματσάκι
– Ντομάτες – 3 τεμάχια
– Γλυκόξινη σάλτσα – 6 κουταλιές της σούπας

Για τo κουρκούτι:

– Κορν φαλουερ – 4 κουταλιές της σούπας
– Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
– Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
– Κρύο νερό – 150 ml

Γλυκόξινη (αν δε πάρετε έτοιμη)

200 γρ. κέτσαπ
2κ.τ.σ νερό
3κ.τ.σ ξίδι
1κ.τ.σ σόγια σος
½ κ.τ.γ μπούκοβο
1κ.τ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αποκαλύπτω το μυστικό των τραγανών μελιτζανών όπως το εστιατόριο πρώτο πολλά καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα της κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια της βάζουμε σε κρυο νερό προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά
Εν τω μεταξύ θα ετοιμάσουμε το μυστικό κουρκούτι για αυτό χρειαζόμαστε αλεύρι κορν φλαουερ αλάτι και νερό ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο κουρκούτι ανακατευουμε και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε μεγάλη ποσότητα λαδιού σε δυνατή φωτιά, στην αρχή έπειτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Ενώνουμε τις τραγανές μελιτζάνες με ροκα ντοματαες και περιχύνουμε με γλυκόξινη σάλτσα είναι απίστευτα νόστιμο σίγουρα δοκιμάσετε να το φτιάξετε

Πως να φτιάξετε γλυκόξινη σάλτσα

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με σύρμα και σερβίρετε.
Τόσο απλά και εύκολα μπορείτε να ετοιμάσετε τη δική σας σπιτική γλυκόξινη σως (sweet and sour sauce) και να συνοδέψετε τα φαγητά σας και να πειραματιστείτε με τους γευστικούς συνδυασμούς που δημιουργεί!