Υλικά:
500 γραμμάρια φρέσκοι γίγαντες (μουλιασμένοι για τουλάχιστον 12 ώρες)
2-3 καλαμπόκια (ή 1 κονσέρβα καλαμποκιού, στραγγισμένο)
250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανι, φρέσκο ή αποξηραμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τους μουλιασμένους γίγαντες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφού βράσουν, τους σουρώνουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο καλαμπόκι, το βράζουμε για 5-7 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε μια μεγάλη σαλάτα, ανακατεύουμε τους κρύους γίγαντες, το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανι. Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως, είτε ζεστή είτε κρύα.
Η Συνταγή είναι της κας Συνεργώ-Αγοράζω-Κερδίζω! προϊόντα παραγωγών Αναστασια Μπατσελα η οποία είναι και παραγωγός φασολιών στην Καστοριά