Σαλάτα με χταπόδι και πατάτα
Έτσι ετοιμάζετε Σαλάτα με χταπόδι και πατάτα, μια απλή και πολύ νόστιμη σαλάτα ιδανική τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα… Όταν έχεις δείπνο σαν αυτό, με ένα νόστιμο πιάτο ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ, νιώθεις σαν να είσαι σε διακοπές…
Συστατικά
2 μεσαίου μεγέθους χταπόδια
2 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 τούφα μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
μισή σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι με ξύσμα και χυμό
Ριγανη
Εκτέλεση
Καθαρίστε το χταπόδι αδειάζοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα μάτια και το ράμφος, όπως κάνετε με τα καλαμάρια.
Πλύνετε το χταπόδι, δίνοντας προσοχή στα πλοκάμια όπου μπορεί να κατακάτσει άμμος.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με 2 φύλλα δάφνης και 2 φέτες λεμονιού. Μόλις βράσει το νερό, πάρτε το χταπόδι από το κεφάλι και βυθίστε
τα πλοκάμια του στο βραστό νερό 3 φορές για να κατσαρώσουν.
Βυθίστε πλήρως το χταπόδι στο νερό που βράζει, προσθέστε αλάτι, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Οι χρόνοι μαγειρέματος του χταποδιού ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος. Τα μεσαίου μεγέθους χταπόδια έχουν χρόνο μαγειρέματος περίπου 30 λεπτά.
Το χταπόδι είναι μαγειρεμένο όταν μπορείτε να το τρυπήσετε με τις μύτες ενός πιρουνιού. Στραγγίστε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τις σε κομμάτια και μαγειρέψτε τις σε αλατισμένο νερό. Μόλις μαγειρευτούν, στραγγίστε τις πατάτες
και αφήστε τις να κρυώσουν.
Κόψτε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό μαζί με ένα κομμάτι σκόρδο και προσθέστε το στο
χταπόδι.
Αλατοπιπερώνετε το χταπόδι με τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο χτυπημένο με χυμό λεμονιού. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένη
φλούδα λεμονιού.
Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε. Τέλος βαλτε τις πατατες σε ένα πιατο ριγανωστε και απο πάνω το χταποδι
Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε τη σαλάτα χταποδιού και πατάτας να σταθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Η σαλάτα χταποδιού και πατάτας σας είναι τώρα έτοιμη και θα διατηρηθεί καλά μέχρι την επόμενη μέρα.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι πατάτες απορροφούν το λάδι, οπότε θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα λάδι πριν το σερβίρισμα.