ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 δοχεία(425gr) λευκά φασόλια γίγαντες, 
1/2 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, συσκευασμένη σε λάδι
1 κγ κάπαρη
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές
1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
Dressing
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο (Ή χρησιμοποιήστε λίγο από το λάδι  από τις ντομάτες)
1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κουταλάκι του γλυκού Dijon μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κγ ρίγανη, φρέσκια

ΟΔΗΓΙΕΣ
Εάν θέλετε, τεμαχίστε τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Ξεπλύνετε την κάπαρη για να απομακρύνετε την περίσσεια από αλάτι.

Ρίξτε όλα τα συστατικά εκτός από τον μαϊντανό σε ένα μπολ.

Σε μικρότερο μπολ ανακατέψτε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και την ρίγανη. Ενώ ανακατεύετε συνεχώς, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.

Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα φασολιών, πασπαλίστε με μαϊντανό, και ανακατέψτε ξανά.

Για να δώσετε στις αρωματικές ουσίες την ευκαιρία να εναρμονιστούν, καλύτερα να αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά πριν σερβίρετε. Ή καλύτερα ακόμα, βάλτε στο ψυχείο για 2-3 ωρες.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΡιγανοκεφτέδες, μια ιδιαίτερη συνταγή!
Επόμενο άρθροΛαχματζούν…μπρόκολο με φέτα