Η αναγνωρίσιμη μυρωδιά των πιπεριών που ψήνονται στη φλόγα ή στη σχάρα είναι αναμφισβήτητη. Αυτή η συνοδευτική σαλάτα είναι σίγουρα μια αγαπημένη καρυκευμένη με αγνο παρθενο ελαιόλαδο.
Υλικά
6 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 λεμόνι (μόνο χυμός)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για γεύση)
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση
Πιπεριές:
Ψήνετε στη φωτιά (τη σχάρα ή τις ψήνετε στην επάνω σχάρα του φούρνου) τις πιπεριές, μέχρι να ροδίσει/μαυρίσει η εξωτερική φλούδα και να κάνει φουσκάλες. Συνεχίστε να τα περιστρέφετε μέχρι να σχηματίσει φουσκάλες όλο το εξωτερικό δέρμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε το πιάτο ή μέσα σε χάρτινη σακούλα για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, ξεφλουδίστε τις φουσκάλες. Ίσως είναι πιο εύκολο να το κάνετε κάτω από τρεχούμενο δροσερό νερό.
Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους και τους μίσχους. Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.
Σάλτσα:
Για να φτιάξετε ντρέσινγκ, ανακατέψτε το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και το dressing σε ένα μπολ με μπολικο λάδι.
Σερβίρετε δροσερό ή σε θερμοκρασία δωματίου.