Πίτα Νάξου
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Σέσκουλα, πλυμένα και χοντροκομμένα
5 Φύλλα χωριάτικα
3 Κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 Μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ μάτσο Άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 του μάτσου Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 φύλλα Δυόσμου, ψιλοκομμένα
150 γρ. Ρύζι, καρολίνα
300 ml. Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
2. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μην υπάρχει καθόλου υγρασία στη γέμιση. Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com