Συστατικά
4 φλιτζάνια κολοκύθα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλο
1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ζάχαρη aάχνη
1 πακέτο φύλλα συσκευασίας για πίτες

Κατευθύνσεις
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C και ξεπαγώστε πλήρως τη ζύμη του φύλλου.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο.
3. Προσθέστε την κολοκύθα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για πέντε λεπτά.
4. Προσθέστε την κανέλα, τα γαρίφαλα και το μοσχοκάρυδο. Αν υπάρχει πολύ υγρό, προσθέστε τα ψίχουλα και ανακατέψτε τα πάντα. Μαγειρέψτε έως ότου η κολοκύθα είναι ν είναι μαλακή για 6-8 λεπτά.
5. Λιπάνετε το κάτω μέρος και τις πλευρές ενός ταψιού
6. Ξετυλίξτε τη ζύμη από την συσκευασία και τοποθετήστε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και βουρτσίστε με ελαιόλαδο.
7. Απλώστε την γέμιση, κάνοντας μια λωρίδα στην άκρη της μεγαλύτερης πλευράς του φύλλου φυλλώματος και κυλήστε σε ένα «λουκάνικο».
8. Τοποθετήστε το ρολό στο ταψί, ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά του δίσκου. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα ρολά (αγγίζοντας το ένα το άλλο) στο ταψί, σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι που οδηγεί στο κέντρο του ταψιού. Ή μπορείτε να κάνετε μικρότερα σαλιγκάρια για μεμονωμένες πίτες.
6. Περάστε την επιφάνεια της πίτας με λίγο γάλα μέσα σε ένα χτυπημένο αυγό και ψήστε για μια ώρα, μέχρι να χρυσή και τραγανή                                                                    7. Βγάλτε από το φούρνο και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠοια τρόφιμα είναι επικίνδυνο να καταναλώνουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα…γλύκισμα