Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη (μπορείς να μειώσεις αν προτιμάς λιγότερο γλυκό)
4 ποτήρια νερό
100 γραμμάρια κουβερτούρα (ή όσο επιθυμείς)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βράσε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε το σιμιγδάλι να το καβουρδίσεις.
Ανακάτεψε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι
να ροδίσει ελαφρά και να αποκτήσει ένα αρωματικό άρωμα.
Αφού το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό χρώμα, άρχισε να προσθέτεις σταδιακά το καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς με ενέργεια.
Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Μόλις ο χαλβάς είναι έτοιμος, χώρισέ τον σε δύο ίσα μέρη. Σε ένα από τα μέρη, πρόσθεσε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακάτεψε καλά
μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
Αφησε τον χαλβά να κρυώσει ελαφρώς και σκέπασέ τον με μια νωπή πετσέτα για να διατηρηθεί ζεστός και αφράτος.
Μόλις κρυώσει εντελώς, μπορείς να τον φορμαρεις και διακοσμείς
Η Συνταγή είναι της κας Louiza Poziadou