Σιροπιαστές μπάλες από σιμιγδάλι

Υλικά

Διαφήμιση

Ζύμη:

1 αυγό
1 φλιτζάνι λάδι 120ml είναι δικό μου,
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
2 και μισή κούπα λευκό αλεύρι.

Για κύλιση
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι

Διακόσμηση με τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας 3 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στη συνέχεια χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το γιαούρτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Από αυτό σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια, τα τυλίγουμε σε σιμιγδάλι και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν, τα περιχύνουμε με το σιρόπι, τα σκεπάζουμε με κάτι και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση