Σιροπιαστή Πορτοκαλόπιτα

Συνταγή για την τέλεια Πορτοκαλόπιτα! Φτιάξτε την αυθεντική, ζουμερή και Σιροπιαστή Πορτοκαλόπιτα! Σερβίρετε με παγωτό για έξτρα απόλαυση.

Υλικά 🥰

1 πακέτο φύλλο κρούστας που το έκοψα σε μικρά κομμάτια και το άφησα στον πάγκο να ξεραθεί.
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπεκιν
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί και το χυμό του.
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Για το σιρόπι.
2 ποτήρι ζάχαρη, 3 νερό ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκαλί, λίγες σταγόνες λεμόνι, και ένα ξυλάκι κανέλας. 💓

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη τα αυγά το γιαούρτι στη συνέχεια ρίχνουμε ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι βανίλια και μπεκιν.Και στο τέλος βάζουμε τα φύλλα και τα ανακατεύουμε καλά! Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας! Όταν ψηθεί το γλυκό κάνουμε το σιρόπι το γλυκό να είναι κρύο και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι!

H Συνταγή είναι της Athanasia Tsigara

Προηγούμενο άρθροΤσιγαρίδες
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτες με τραγανή κρούστα της γιαγιάς…υπέροχο σνακ και για το γραφείο