Υλικά

Αυτή τη φορά το σιρόπι από γάλα
Σχετικά με την Βάση:
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ

Βανίλια
Για Σιροπιασμα:
2 κούπες φρέσκο ​​γάλα (όχι γεμάτο).

Σχετικά με την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
3 κουταλιές αλεύρι
2,5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλάκι ζάχαρη
Βανίλια
κρέμα γάλακτος – 100-150 ml
(την ρίχνετε αφού κρυώσει η κρέμα και χτυπηθεί με μίξερ για λίγα λεπτά) ή απλά χρησιμοποιήστε μια απλή κρέμα από πάνω.

Για να πασπαλίσετε από πάνω:
Τριμμένη καρύδας
Διακόσμηση με φυστίκι Αιγίνης και κερασάκια

Παρασκευή:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά (μέχρι να ασπρίσουν). Το αλεύρι κοσκινίζεται με το μπέικιν πάουντερ και προστίθεται στα αυγά, μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα με το μίξερ. Ο φούρνος θερμαίνεται στα 170 βαθμούς, χωρίς αέρα. Αλείψτε καλά το πυρεξ με βουτυρο. Το παντεσπανι ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αφού κρυώσει για περίπου 30 λεπτά, ρίξτε κρύο γάλα και αφήστε το για 20 λεπτά να απορροφηθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την κρέμα:

Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλαουρ και το γάλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφού κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε τη βανίλια και την την σαντιγί αφου χτυπήσαμε την κρέμα γαλακτος και ανακατεύουμε με μίξερ για 3-4 λεπτά.
Το παντεσπάνι γεμίζεται με κρέμα και αποθηκεύεται στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Πασπαλίζετε με καρύδα και σερβίρετε
Γίνεται πολύ ζουμερό και γλυκό. Και ο συνδυασμός με την καρύδα είναι πραγματικά υπέροχος! 😋

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη και κομψή τάρτα με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατεν με μπέικον