H συντσαγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

Ζύμη 
1+1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1+1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 🍊
1 φακελάκι Μπεικιν
1 κγλ σόδα
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση 👇
2 φλιτζάνια καρύδι τριμμένο
1 κσ κανέλα

Σιρόπι 👇
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Φέτες λεμονιού

Στολίζουμε με ινδοκάρυδο!!!!

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι με την κανέλα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε σε λεπτές πίτες και τοποθετούμε στο κέντρο τους από τη γέμιση.
Κλείνουμε τις άκρες και τους δίνουμε οβαλ σχήμα.
Τοποθετούμε τα σαλιάρια σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις φέτες λεμονιού για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού.
Βγάζουμε τα σαλιάρια από το φούρνο τα αφήνουμε 20 λεπτα και τα βουτάμε στο καυτο σιρόπι για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Σερβίρισμα: Αφού στραγγίσουν, πασπαλίζουμε τα σαλιάρια με τριμμένο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείτε για τη γέμιση, όπως αμύγδαλα ή φουντούκια.
Για ένα πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγο ξύλο κανέλας στο σιρόπι.
Τα σαλιάρια διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Καλή απόλαυση!