Σιροπιαστό Κέικ καρύδας!

Advertisement

Αυτό είναι παρόμοιο με το ραβανί, αλλά όχι το ίδιο σε γεύση και υφή. Δεν περιέχει σιμιγδάλι, και πολύ πιο απλό στην παρασκευή του. Αν σας αρέσει η καρύδα, θα σας αρέσει!
Δυσκολεύτηκα περισσότερο να βρω αποξηραμένη καρύδα, η οποία δεν είναι ίδια με το αλεύρι καρύδας ή τις νιφάδες.
Πήρα άγλυκη νιφάδα καρύδας και τα άπλωσα σε ένα ταψί και τα έβαλα σε φούρνο 250 βαθμών για 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν εύθραυστα. Στη συνέχεια τα έβαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα έσπρωξα μέχρι να έχω μια χονδροειδή λεπτή υφή παρόμοια με την άμμο. Και λειτούργησε καλά

Χρησιμοποίησα επίσης γάλα καρύδας και υποκατάστατο βουτύρου για να διατηρήσω αυτό το πιάτο χωρίς γαλακτοκομικά. Μερικοί από τους καλεσμένους μου ήταν αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά.

Υλικά

Συστατικά σιροπιού:

2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη,
1 φλιτζάνι νερό,
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού,
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο,
προαιρετικά 2 κουταλιές σιρόπι καλαμποκιού για να αποφευχθεί η κρυστάλλωση.

Για το Κέικ καρύδας:

3 φλιτζάνια αποξηραμένη καρύδα,
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ,
2 μεγάλα αυγά, 1/2 φλιτζάνι (1 μπαστούνι) λιωμένο και κρύο ανάλατο βούτυρο ή υποκατάστατο βουτύρου,
1/2 φλιτζάνι λευκό ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας,
2 κουταλιές ροδόνερο,
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

Προαιρετική γαρνιτούρα:
νιφάδες καρύδας,
φιστίκια αιγίνης. Κρέμα γάλακτος για σαντιγι για όσους μπορούν να έχουν γαλακτοκομικά.

Advertisement

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Συνδυάστε τα υλικά και βράστε για 5-6 λεπτά.
*** Κάντε το σιρόπι πρώτα να είναι κρυο πριν από τη χρήση ***

Για το κεικ καρύδας
Συνδυάστε τα υγρά υλικά και χτυπήστε καλά. Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά ξεχωριστά και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα δύο μαζί και ανακατέψτε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια χαλαρή ζύμη.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε λαδόκολλα στρογγυλής φόρμας 22 εκ που έχει πασπαλιστεί ελαφρά με αλεύρι.
Ισώστε απο πάνω με ένα κουτάλι μέχρι να κατανέμεται ομοιόμορφα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην κεντρική σχάρα για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η κορυφή.

Μόλις βγει το ταψί από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκό και θα απορροφηθεί τελείως σε λίγα λεπτά.

Προσθέστε τη γαρνιτούρα εάν χρησιμοποιείτε.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement