Σιροπιαστό Κέικ

Συστατικά:

10 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές αλεύρι
1 μπεκιν παουντερ

1 λίτρο νερό
500 γρ. ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού
φλούδα από μισό λεμόνι

ταψί 30 εκ.

Εκτέλεση

για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 -6′ από την ώρα που θα πάρει βράση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αγών 4-5 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη να
πάρουμε μια ελαφρά σφιχτη μαρέγκα (να γλιστράει από το κουτάλι).
Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους αυγού σταδιακά και χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να ενσωματωθούν όλοι.

Κοσκινίζουμε μέσα στο αλεύρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολυ καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στα τοιχώματα αλευρώνουμε και αδειάζουμε μέσα στο μείγμα

και το χτυπάμε το ταψί λιγο να φυγουν οι φουσκάλες. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35′

Βγάζουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια μπακλαδωτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως πριν το σιροπιάσουμε με το ζεστό σιρόπι.


Αφήνουμε το σιροπιασμένο κέικ να σταθεί στη φόρμα και να κρυώσει για 30΄με 1 ώρα το λιγότερο.

Καλή Επιτυχία