Φτιάξτε τα δικά σας σιρόπια σοκολάτας και καραμέλας στο σπίτι, εύκολα και οικονομικά!
Αυτά τα σιρόπια είναι ιδανικά για να προσθέσετε μια νότα γλυκύτητας σε μια ποικιλία γλυκών, από παγωτά και κέικ μέχρι pancakes και βάφλες. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας φρέσκα και νόστιμα σιρόπια, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.

Υλικά:

Για το σιρόπι σοκολάτας:

350 γρ. ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή ζάχαρη για πιο έντονη γεύση)
300 γρ. νερό
100 γρ. κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
Μία πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι καραμέλας:

440 γρ. ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή ζάχαρη για πιο έντονη γεύση)
330 γρ. νερό

Πως θα τα κάνετε

Για το σιρόπι σοκολάτας
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια ,και το αλάτι ,ανακατεύουμε με το σύρμα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά
και μόλις αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 6 λεπτά στη συνέχεια το περνάμε από τη σίτα και τοποθετούμε σε ειδικό μπιμπερό
ζαχαροπλαστικής ή σε αποστειρωμένο βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 1,5 μήνα.

Για το σιρόπι καραμέλας
Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να αρχίζει να λιώνει μόλις αρχίζει να λιώνει ,και παίρνει το χρώμα που θέλουμε ανακατεύουμε να λιώσει όλη, κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και προσέχουμε να μην καούμε γιατί πιτσιλάει στη συνέχεια το βάζουμε πάνω στο μάτι και μόλις αρχίσει ο βρασμός το κρατάμε 6 λεπτά μόλις παγώσει είναι έτοιμο μπορεί να μπει σε ειδικό μπιμπερό ζαχαροπλαστικής ή στο αποστειρωμένο βάζο διατηρείται στο ψυγείο για ενάμιση μήνα μπορούμε να προσθέσουμε σε ότι γλυκό θέλουμε

Σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας
Σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας

καλή σας επιτυχία 🥰

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri