Καταπληκτική επιλογή! Η σφολιάτα προσφέρει μια τραγανή βάση και κάνει την προετοιμασία
της σκεπαστής πίτσας ακόμα πιο γρήγορη.
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
Μουστάρδα
Κέτσαπ
Υλικά για την γέμιση (π.χ. τυρί, σαλάμι, μπέικον, πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες, ελιές, ρίγανη, oregano)
1 αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Άπλωσε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τρύπησε ελαφρά τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Άπλωσε μια λεπτή στρώση μουστάρδα και από πάνω μια στρώση κέτσαπ.
Πρόσθεσε τα αγαπημένα σου υλικά για πίτσα. Μπορείς να δημιουργήσεις διάφορους συνδυασμούς, όπως:
Κλασική: Τυρί, σαλάμι, μανιτάρια.
Χορταστική: Μπέικον, αυγό, κρεμμύδι.
Μεσογειακή: Ελιές, καπνιστή παπρίκα, φέτα.
Πικάντικη: Τζαλαπένιος, καυτερή σάλτσα, pepperoni.
ή κάποιο δικό σας συνδυασμό
Σκέπασε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέσε ελαφρά τις άκρες για να κλείσει καλά.
Χτύπα ένα αυγό και άλειψε την επιφάνεια της πίτσας. Πασπάλισε με σουσάμι.
Ψήνε για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Παλμιρα Αριστου