Αυτές οι μελιτζάνες θα σας κερδίσουν! Είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Το σκόρδο και τα βότανα αναδεικνύουν τη γεύση της μελιτζάνας, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο της δίνει μια υπέροχη υφή.
Υλικά
2 μελιτζάνες
Αλάτι
2 κεφάλια σκόρδο, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
💠Προετοιμάστε τις μελιτζάνες:
1. Κόψτε σε φέτες τις μελιτζάνες.
2. Πασπαλίζετε τις φέτες μελιτζάνας με αλάτι και τις αφήνετε να στραγγίξουν για 10-15 λεπτά για να φύγει η πικράδα.
Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις φέτες μελιτζάνας με το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Τοποθετήστε τις καρυκευμένες φέτες μελιτζάνας σε μία στρώση στο ταψί.
6. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι μελιτζάνες να ροδίσουν και να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τες στη μέση του ψησίματος για ομοιόμορφο ψήσιμο.
7. Ενώ οι μελιτζάνες ψήνονται, λιώστε 20 γραμμάρια βούτυρο.
8. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, τις περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και το έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό .
9. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τις μελιτζάνες να εμποτιστούν για 20 λεπτά.
Καλή όρεξη ❤️