Σκορδόψωμα με μαϊντανό και βασιλικό

Υλικά

Για την ζύμη

7 γρ μαγιά,
500 γρ αλεύρι,
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά ζάχαρη,
250 ml χλιαρό νερό
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
2 κ.σ. σκόνη σκόρδου.

Επάλλειψη
Ελαιολαδο
3 σκελίδες σκόρδου
Φρέσκο βασιλικό
μαιντανό

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ζάχαρη και φτιάξτε μία λακκούβα στη μέση.
Ρίξτε το νερό και το ελαιόλαδο στη λακκούβα και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Ζυμώνετε για 7 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή η ζύμη γίνει ελαστική.
Κατόπιν, λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μπολ και βάζετε τη ζύμη. Την κλείνετε με μία μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί, για 1 ώρα.

Χωρίζω τη ζύμη σε 16 κομμάτια θα πλάθω σε κορδόνια και κάνω κόμπους. Όχι 100% το ίδιο, και φυσικά ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα. Πέντε λεπτά πριν το μαγείρεμα, ρίξτε ένα μείγμα ελαιολάδου, σκελίδες σκόρδου, φρέσκο ​​βασιλικό και μαϊντανό και αλάτι που τα βάζετε στο μπλέντερ. Τέλος, πασπάλισα με τριμμένο τυρί τσένταρ.

Καλή Επιτυχία