Σκορδόψωμα με Φέτα

 

Συστατικά – Εκτέλεση

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1 κουταλάκι ελληνική ρίγανη
Αναμίξτε τα παραπάνω σε γυάλινο μπολ και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα και αφήστε στην άκρη.
Σε έναν μίξερ προσθέστε
800g κοσκινισμένο αλεύρι
1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χτυπήστε για μερικά δευτερόλεπτα για να τα αναμίξετε και στη συνέχεια προσθέστε
150γρ τυρί φέτα
500 γραμμάρια νερού
Χτυπ’ηστε μερικές φορές ακόμη μέχρις ότου συνδυαστούν όλα μαζί. Βάλτε το μείγμα πάνω σε  αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε. Τοποθετήστε την ζύμη σε ένα μπολ και καλύψτε με μία πετσέτα και αφήστε το σε ένα ζεστο μέρος για 1 ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Λιπάνετε ένα στρογγυλό ταψί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Πιάστε τα κομμάτια της ζύμης και σχηματίστε κυλίνδρους μεγέθους μπαλάκι γκολφ. Γεμίστε το ταψί. Βουρτσίστε το καθένα ομοιόμορφα με το λάδι σκόρδου / ρίγανης που έχετε αφήσει στην άκρη. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.

Είναι Φανταστικά !

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Πρασόπιτα με Φέτα και Χαλούμι
Επόμενο άρθροΣας έχουν ξεμείνει πίτες ;