Σνίτσελ με μανιτάρια αλά κρεμ ενα πιάτο που συνδυάζει την τραγανή υφή του σνίτσελ με την πλούσια γεύση των μανιταριών και την κρεμώδη υφή της σάλτσας. Χρυσαφένια σνίτσελ, συνήθως χοιρινά ή μοσχαρίσια, συναντούν φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα και σβησμένα με λευκό κρασί.
Υλικά
Σνίτσελ 10 κομμάτια
Αυγό
Φρυγανιά τριμμένη
Ένα κιλό μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα, όχι πολύ μικρά
Δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο κρασί
Μια συσκευασία τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
Περίπου ένα ποτήρι φρέσκο γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε τα σνίτσελ βάζοντας τα στο αυγό , στη φρυγανιά και μετά τα τηγανίζουμε..
Έχουμε καθαρίσει τα μανιτάρια και τα κόβουμε όχι πολύ μικρά.
Τα σωτάρουμε σε πολύ καυτό τηγάνι, και προς το τέλος ρίχνουμε το σκόρδο..Αφού σωτάρουμε και το σκόρδο, τα σβήνουμε με λίγο κρασί, περίπου ένα κρασοπότηρο..Μετά ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το γάλα πολύ σιγά και λίγο λίγο και λιώνουμε το τυρί κρέμα, μέχρι να γίνει σάλτσα..Βλέπουμε πόσο ρευστή τη θέλουμε ..
Βάζουμε μέσα στη σάλτσα αν θέλουμε τα σνίτσελ ή τη βάζουμε από πάνω στο σερβίρισμα..Μου αρέσουν καλύτερα μέσα στη σάλτσα..
Αν σας γίνει αραιή ή βάζετε κι άλλο τυρί κρέμα ή βάζετε σκληρό τυρί τριμμένο πχ παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή και γραβιέρα. Έχει πολύ ωραίο αποτέλεσμα και γεύση..
Σερβίρεται με ότι συνοδευτικό θέλετε, και με λίγο μαϊντανό στο πιάτο για τελείωμα..
H συνταγή είναι της κας Flora Marousaki
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο πανέ, χρυσαφένιο και τραγανό και στο εσωτερικό ζουμερό και μαλακό. Η σάλτσα μανιταριών ήταν πλούσια και γευστική, με μια ωραία κρεμώδη υφή. Τα μανιτάρια ήταν σοταρισμένα τελεια και ταιριαζαν άψογα με το κοτόπουλο.
Υλικά:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- Φρυγανιά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 ml γάλα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε τα φιλέτα κοτόπουλου με ένα βαριά σφυρί ή πλάστη μέχρι να λεπτύνουν.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα.
- Σε ένα μπολ βάλτε αλεύρι, σε ένα άλλο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.
- Πανάρουμε τα φιλέτα, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
- Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζετε τα σνίτσελ από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα:
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε την πιπεριά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σβήνετε με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε τα σνίτσελ με τη σάλτσα μανιταριών.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και άλλα λαχανικά, όπως μπρόκολο ή καρότο.
- Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να διαλύσετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και να το προσθέσετε στη σάλτσα 5 λεπτά πριν το τέλος.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα σνίτσελ με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.
Καλή όρεξη!
H Συνταγή είναι της Natasa Cuka
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σνίτσελ κοτόπουλο
Υλικά
500 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο για σνίτσελ
Για τη μαρινάδα:
200 γρ μουστάρδα
2 κ.γ μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα:
300 γρ αλεύρι
200 γρ φρυγανιά
3 αβγά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μπώλ προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα υλικά της μαρινάδας ανακατέψτε και αφήστε να μαριναριστούν για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα.
Στη συνέχεια σε τρία διαφορετικά μπωλ, βάλτε το αλεύρι, τα αβγά και τη φρυγανιά.
Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο στο αλεύρι, στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε το παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο έως ότου αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και έχει ψηθεί σωστά.