Υλικά:
2 μήλα
1 αυγό
Λίγο αλεύρι (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας)
Κανέλα ή ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, σαν χυλό.
Βουτάμε τις φέτες μήλου στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε τις φέτες μήλου από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με κανέλα ή ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε.
Απολαύστε αυτό το απλό και νόστιμο σνακ μήλου με το καφέ σας ή ως ένα γρήγορο επιδόρπιο!
ΠΗΓΗ: Oksana Perepelkina