Υλικά:
3 μελιτζάνες
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
Σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση λίγο αλατισμένη ή χωρίς αλάτι)
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πιπεριά (ή καγιέν, ανάλογα πόσο καυτερό το προτιμάς)
3 σκελίδες σκόρδο
Σουσάμι (προαιρετικά)
Κόλιανδρο (φρέσκο ή αποξηραμένο, για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα μπαστουνάκια ή ροδέλες, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Τις βάζουμε σ ένα μπολ ριχνουμε μία κουταλια αλατι και κρυο νερο να καλυφθουν σχεδον
Αφήστε τες για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε παναρωντας με χαρτι κουζινας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τις μελιτζάνες και ξεκινάμε το τηγάνισμα
Σ ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη γλυκιά παπρικα και το λιωμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μόλις τηγανιστουν οι μελιτσανες τις βάζουμε σ ένα μπολ και τις περιχυνουμε με το μείγμα σόγιας
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Σερβίρε τις μελιτζάνες ως σνακ, συνοδευτικό σε κυρίως γεύμα ή ως μέρος ενός μεζέ.