Διαφήμιση

Συστατικά

1 Μεγάλο πορτοκαλί, σε 8 φέτες
1 φλιτζάνι Νερό (250 ml)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
100γρ μαυρη σοκολάτα, 70% περιεχόμενο κακάου (100 γραμμάρια)

Οδηγίες
Πλύνετε καλά το πορτοκάλι κάτω από τρεχούμενο νερό και κόψτε σε λεπτές φέτες
(όχι περισσότερο από 0,5 cm.) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θερμάνετε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλί και απλώστε τες γύρω γύρω , βεβαιώνοντας ότι δεν καλύπτει η μία την άλλη , αν είναι δυνατόν (διότι θα συρρικνωθούν και οι φέτες πορτοκαλιου ελαφρώς, οπότε μην ανησυχείτε αν επικαλύπτονται λίγο).


Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά, γυρίζοντας τα περιστασιακά. Όταν είναι έτοιμα,
μεταφέρετε τις φέτες σε μια σχάρα και αφήστε τις να κρυώσουν τελείως.
Για να επιταχύνετε τη διαδικασία ψύξης, μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά (ή 10 λεπτά ψυγείο + καταψύκτης 5 λεπτών).

Για να καλύψετε τις φέτες με σοκολάτα: Λειώστε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι (ή σε ένα φούρνο μικροκυμάτων).
Βυθίστε την μισή φέτα πορτοκαλιού  στη σοκολάτα και τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο
στρωμένο με αλουμινόχαρτο.


Μεταφέρετε τα στο ψυγείο ή αφήστε τα σε δροσερό μέρος μέχρι να σκληρυνθούν εντελώς.
Αυτό θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.
Καλή Απόλαυση!

Σημειώσεις
Χρησιμοποιήστε 1 μεγάλο ή 2 μικρά πορτοκάλια.
Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα με φαρδύ πυθμένα για να σιγοβράσει τις φέτες πορτοκαλιού.
Χρησιμοποιώ κατσαρόλα είτε 25 cm ή 21 cm.
Χρησιμοποίησα μαύρη σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 70%), αλλά μπορείτε επίσης να
χρησιμοποιήσετε ημι-γλυκιά σοκολάτα.
Όταν σιγοβράζετε τα πορτοκάλια, σκεπάστε με το καπάκι. Προσοχή Μην τα βράζετε.
Ο βρασμό θα μετατρέψει το σιρόπι σε καραμέλα.
Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί.
Φυλάσσετε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: happyfoodstube.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση